Hur gör jag en användarvänlig mobilapp?

Vi erbjuder förstklassiga tjänster för utveckling av mobilappar. Förutom webbsidor utvecklar vi också applikationer för mobiler och surfplattor. Det kan sträcka sig från att utveckla appar för mobiler och surfplattor till att synkronisera webbplatserna till mobila enheter (både iOS- och Android-telefoner).

Med tanke på mobilernas begränsade yta är det viktigt att skapa ett kompatibelt användargränssnitt. Vårt främsta fokus är att utveckla “den mest snygga, smidiga och praktiska appen”. Dessutom erbjuder vi alla typer av appar och apputvecklingstjänster för flera plattformar (iOS, Android och Windows). Från enkla bokningsappar till komplicerade spelappar med avancerad grafik och funktioner, kom med ett önsketänkande, och vårt team av experter kommer att få det till verklighet.

Appdesignar, sett från användares perspektiv, men för att få ett bra användarperspektiv så behöver ett samarbete ske under arbetets gång. På det sättet skapar vi användarvänlighet. För att nå dit är det är viktigt att få återkoppling från beställarens användare. Det är ju de som har expertkunskapen över hur appen fungerar i verkligheten. Den infon från fältanvändarna är det som ofta avgör om användarvänligheten blir riktigt bra, eller bara medelmåttig.

Native Appar är utvecklade så att koden är unik för plattformen. Om vi skriver en app i iOS så kan den koden endast att använda på iOS enheter. Detsamma gäller för android native. Native har sina tydlig fördelar, när de skrivs i Native går det att skriva koden så att den är optimal för respektive plattform. Det blir snabbare, finns mer funktioner att tillgå går att anpassa i betydligt högre grad än hybridlösningar. I vissa fall väljs att skriva hela appen i Native iOS och Android, men detta utifrån att det finns ett behov av att använda oss av Native programmering. Ren Native programmering är mer kostsamt än när man kombinerar Native med hybridkod och hemsidelösningar. Där man skriver den del som behöver vara i native kod för respektive plattform, medan där det inte är nödvändigt så använder vi oss mer effektiv kodning , detta för att inte göra appen alltför kostsam både i utveckling medan även i underhåll av appen.

Native använder vi tex när det är nödvändigt utifrån de specifikationer av funktioner som appen skall uppfylla. Tex användning av sensorer med kopplade funktioner som bara finns i natives programmeringsspråk. Det finns tusentals funktioner i Native biblioteken som går att utnyttja.

Hybrid används om det är lämpligt och inga funktioner som kräver native, då skapas grunden i ett gemensamt språk för iOS och Android. Fördelen är att det är bara en kod att underhålla, men man tappar hastighet, funktioner, och ibland ser de olika ut i de olika plattformarna.

HTML, det är inte ovanligt av att merparten av appen är skriven mer eller mindre som en vanlig hemsida, men du laddar ned en app, som i merparten består av din hemsida som du har på webben, en annan layout och användarupplevelse än hemsidan, men i sig ändrar sig appen när hemsidan uppdateras. Detta är bra när du tex vill ha en app med ditt utbud utan några avancerade funktioner, och hålla ned kostnaden, men man tappar även fördelar som beskrivs i andra stycken.

THINGS at WEB gör appar I alla olika nivåer från de enklare apparna till komplexa appar som består av många olika funktioner, och helt och hållet kundanpassat där mer eller mindre allt är special anpassat. Vi kan tex koppla upp oss mot produkter och kommunicera med produkterna, använda analytiska metoder utifrån data som sensorerna kan samla in , tex sensorer som går att använda i mobila enheter, värme, Vibrationer, GPS, Gyro, Bluetooth, kamera, mikrofoner. Till dessa sensorer finns det massor av färdiga funktioner att integrera i apparna. Självklart integrerar vi apparna mot era system om så önskas för att uppfylla era krav på appen.

Om man vill förenkla inloggningen till appen så kan vi integrera tex facebook inlog, google, mm. Så att kunden inte behöver skapa ett unikt konto hos er, utan kan använda deras konto de har hos någon annan större aktör med inloggning.

Några exempel på funktioner finns tillgängliga.

kamerafunktion som ger svar på vad du fotar, tex människa, bil, sko, fönster, dörrar etc.

Funktion som mäter avstånd från en punkt till en annan.

Funktion som mäter acceleration, hastighet, svängning ,vilken kraft finns i svängningen

Denna lista kan göras mycket lång, så det handlar mer om att fantasin sätter gränser, än tekniska gränser.

När appen är klar publiceras den på Google play store och APP store så att den kan få en spridning till användare.

Vi hjälper dig med mer än bara att hitta rätt alternativ i slutändan, vi hjälper dig även under produktionen av applikationerna, från planering och idéer till den faktiska produktionen till den färdiga produkten och lanseringen i App Store, Google Play eller online. Naturligtvis hjälper vi också till med önskade uppdateringar av applikationerna.

Vi hjälper dig att utveckla idéer och lösningar som använder alla telefonens funktioner. Om du vill dra nytta av något, till exempel kameran, GPS eller gyro, att interagera eller kunna erbjuda användningar offline såväl som online, är det bästa valet vanligtvis en app. När appen har laddats ner är alla användningar ett knapptryck bort. En fördel som riktiga mobilappar (en så kallad native app) har är att du enkelt kan skicka ut meddelanden via push-meddelanden till de användare som laddade ner din app.

Användarna i fokus, har du en vision om vad du ska göra med din app? Då är det den mest betydelsefulla användbarheten för dem som laddar ner och använder appen. Finns det ett behov av appen och om de som laddar ner den faktiskt kommer att använda den? För om det inte finns några som använder appen är det inte värt det. Appar behöver inte alltid vara komplicerade, även de enklaste apparna kan vara de bästa och smartaste.

Mobiler har en begränsad skärm att arbeta med och därför är det särskilt viktigt att skapa en interaktionsdesign och gränssnitt som är kompatibla med varandra. Av den anledningen fokuserar vi på att slutanvändarna upplever appen som snygg, smidig och praktisk.

Appar för allt och alla. Vi producerar applikationer för alla plattformar (iOS, Android och Windows).

  • Erfarna utvecklare av mobila applikationer.
  • Fullt ansvar från koncept och idé till produktion, lansering och vidareutveckling.
  • Integrering av affärssystem.
  • Fokusera på kunder såväl som affärsfördelar.
  • En strävan efter goda relationer med klienten.

Vid kontakt med oss behöver ni inte vara någon IT-expert eller ha djupa data kunskaper, har du en ide i någon form, så är vi gärna med och diskuterar fram ett förslag utifrån det ni har. Kontakta oss så bokar vi en tid, självklart så lämnar vi kostnadsfri offert om ni är intresserade av att skapa er app eller digitala lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *